KURBANLARIMIZ ARTIK ÖZGÜR”

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, bu yıl Kurban Bayramının çok anlamlı olduğunu söyledi..

Siyaset 14.10.2013 19:13:12 0
 KURBANLARIMIZ ARTIK ÖZGÜR”

Bayramların insanların birlik ve beraberliği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Bayramlar, millet olma şuurunun şekillendiği, aramızdaki sevgi ve saygının güçlendiği, milli ve dini duyguların en yoğun yaşandığı zamanlardır. Tüm vatandaşlarımızın bu müstesna zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramını tebrik eder, sağlık ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini dilerim” dedi.

Vatandaşların bu yıl kestikleri kurbanları istedikleri gibi, hür iradeleri ile dağıtabileceklerini söyleyen AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Yıllarca insanlarımız kestikleri kurban üzerinde söz sahibi olamadılar. Bu yıl mevzuatta yapılan değişikliklerle insanlar kestikleri kurbanların derilerini diledikleri yere bağışlayabileceklerdir” dedi.

Demokratikleşme Paketinin getirdiği olumlu havanın bu yıl Kurban Bayramına da yansıdığını ifade eden Av. Bülent Yağmur, “İçişleri ve Maliye Bakanlıklarınca hazırlanan, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratikleşmeye yönelik açıkladığı yenilikler bir bir devreye giriyor. Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapıldı ve kurban derisi suç unsuru olmaktan çıktı. Herkes biliyor ki, şimdiye kadar insanlar kurban derilerini istedikleri yere bağışlayamadı. Camilere, derneklere, vakıflara verilen kurban derileri bir suç unsuru gibi takip edilip, bağışlanılan yerlerden toplatıldı.  Şimdi yapılan değişikliğe göre THK’ye ait olan Kurban Bayramları’nda gerçekleşen “kurban derileri ve bağırsaklarını toplama ile fitre ve zekât zarfı dağıtarak yardım toplama yetkisi” yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle isteyen her kurumun deri ve bağırsak toplayabilmesinin önü açılmış oldu. Sadece bu konu bile Türkiye’nin demokratikleşme konusunda geldiği noktayı net bir şekilde göstermektedir.” Av. Bülent Yağmur açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl Kurban Bayramını, kurbanların özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olarak kutlayacağız. İnsanlar kurbanlarını ve kurbanla ilgili ne varsa istedikleri yere bağışlayacaklardır. İnsanlar inanç yerine getirdiklerinden dolayı yargılanmayacaklardır. İnsanlar inandıklarından dolayı horlanmayacaklardır. Hiç kimsenin bir diğerini ötekileştirmediği bir döneme giriyoruz. AK Parti iktidarı döneminde bu ülke normalleşmiştir. Kardeşlikler tesis edilmiştir. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.”

Vatandaşların huzurlu bir şekilde sevdikleri ile bir kurban bayramı geçirmelerini dileyen Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Kurban Bayramının ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek açıklamasını tamamladı.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA/KEÇİÖREN


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00